NS International

NS International is hét platform van de Nederlandse Spoorwegen dat zich richt op internationale treinkaartjes. Je kunt er terecht voor treinkaartjes naar Berlijn, maar ook voor de Trein Parijs of voor de trein naar Brussel.

Informatie die je niet kunt vinden op NS.nl, de hoofdwebsite van NS. Waar NS.nl draait om binnenlandse treinreizen, draait het bij NS International om buitenlandse treinreizen. Op de site kun je niet alleen treinkaartjes kopen, maar ook informatie vinden over frequenties en dergelijke. Een beperkt aantal treinen, zoals de nachttrein Night Jet is niet online te boeken. Dat is jammer, maar misschien komt dat nog. Maar voor dat soort kaartjes kun je uiteraard ook terecht bij andere aanbieders.

Zijn er verschillen tussen NS International en bijvoorbeeld B-Europe? Jazeker! Bij NS International betaal je nooit een toeslag, bij B-Europe is dat bij veel treinkaartjes wel het geval. Daar staat tegenover dat B-Europe vanaf Roosendaal en Maastricht weer aantrekkelijke tarieven hebben, die niet verkocht worden via NS International. Zo heeft iedere website zijn voor- en nadelen.

Eigenlijk kun je het beste een onafhankelijke website raadplegen, zodat je zeker bent dat je de juiste deal boekt. Dat soort onafhankelijke partijen zijn er weinig, omdat de meeste sites een commercieel belang bieden.

Ondanks dat er situaties zijn dat NS International niet perfect is, kunnen we wel opmerken dat de site de laatste jaren enorm verbeterd is. Het gebruikersgemak voor de bezoeker staat op de site van NS International echt centraal.