Bernina Express – de mooiste treinreis ter wereld?

De Bernina Express rijdt via de Bernina en de Albula Spoorlijn. Deze twee spoorlijnen zijn door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. En dat is natuurlijk niet voor niets. Op BerninaExpress.nl vindt je alle informatie over deze beroemde trein.

De trein wordt verzorgt door de Rhätische Bahn (RhB) en verbindt Chur met Tirano. Daarnaast rijdt er dagelijks ook een trein vanuit St. Moritz en Landquart (via Davos) naar Tirano. Dat wil zeggen: dagelijks tijdens het voorjaar, de zomer en eerste deel van het najaar. In de winter rijdt de Bernina Express minder vaak. Ook de busdienst van Tirano naar Lugano valt onder de noemer Bernina Express.

De Bernina Express behoort volgens ons tot één van de mooiste treinreizen ter wereld, zo niet de mooiste. Het letterlijke hoogtepunt van is de Berninapas op 2328 meter. Figuurlijk behoort ook het Landwasserviaduct en de het spiraalviaduct van Brusio tot de hoogtepunten van deze trein.

De Bernina Express is een panoramatrein met extra grote ramen. Reserveren voor de trein is verplicht. De toeslag bedraagt 10 (laagseizoen) tot 16 CHF (hoogseizoen) per persoon per rit. Ook voor de bus is reserveren verplicht. Treinkaartjes voor de Bernina Express zijn online verkrijgbaar.

Achtergrondinformatie is te vinden op wikipedia op het artikel over de Berninabahn.