GoAbout.com: de beste reisplanner van Nederland

GoAbout is misschien wel de meest onbekende reisplanner van Nederland. Maar wat ons betreft is dat ten onrechte, want er is in onze ogen geen betere deur tot deur reisplanner dan GoAbout.com

Veel mensen denken bij reisinformatie aan 9292. Logisch, want dat bedrijf bestaat al 25 jaar, en heeft dankzij haar aandeelhouders als NS en andere vervoerders een enorme naamsbekendheid. Maar daarmee is nog niet gezegd dat die reisplanner ook het beste is.

GoAbout is de eerste deur tot deur reisplanner die realtime reisinformatie kon bieden. NS deed dat weliswaar ook al, maar die geeft geen deur tot deur reisadvies. Reisinformatiegigant 9292 geeft inmiddels ook realtime reisinformatie, maar het is wel bijzonder dat een nieuw initiatief als GoAbout.com hun zo wist in te halen.

Uniek aan GoAbout is dat ook de optie fiets en auto in het reisadvies worden meegenomen. Daarmee voegt de website echt iets toe aan de reisadviezen. Wat ons betreft verdient GoAbout.com meer naamsbekendheid. En daar werken we dankzij dit artikel dan ook graag aan mee :-).

Wat nog wel op ons wensenlijstje staat, is informatie over voordelige treinkaartjes, die informatie ontbreekt nu nog in de moderne reisplanner. Dat is op zich geen ramp, want dankzij websites als Goedkoop met de Trein, is die informatie ook makkelijk vindbaar. Dat zelfde geldt trouwens voor internationale bestemmingen. Maar ook daar zijn andere websites over te vinden, zoals Trein Berlijn en Trein Parijs.