Arriva: één na grootste treinvervoerder van Nederland

Bij Arriva denk je misschien aan bussen, maar de vervoerder is in Nederland ook de één na grootste spoorvervoerder van Nederland. Alleen NS laat in Nederland meer reizigerstreinen rijden.

Arriva is een volle dochter van de Duitse Spoorwegen, die een eigen Nederlandstalige website hebben, bahn.de. Arriva is in Nederland begonnen in Groningen en Friesland, maar heeft inmiddels op veel meer trajecten treinen rijden.

Na het Noorden van Nederland is Arriva van start gegaan op de Merwede-Lingenlijn, de spoorlijn  van Dordrecht naar Geldermalsen. Maar daar bleef het niet bij, ook tussen Arnhem – Tiel, Arnhem – Winterswijk, Zutphen – Winterswijk, en Zutphen – Apeldoorn kwamen er later bij. Vervolgens ook de Vechtdallijn, Zwolle – Emmen en Almelo – Mariënberg. En in 2017 zijn de regionale spoorlijnen in Limburg er nog bij gekomen.

Op Arriva.nl kun je per regio de reismogelijkheden vinden. Tegenwoordig verkoopt Arriva ook e-tickets op haar site, maar alleen tegen het volle tarief. Voor goedkope treinkaartjes moet je naar andere sites, zoals Goedkoop met de Trein.

Arriva.nl had tot 2016 de uitstraling van een achterhaalde website, maar dat is inmiddels met de nieuwe website echt opgelost. De huidige website heeft een fris jasje en kan er weer een paar jaar tegen aan. Al met al een goede ontwikkeling.