OV-Magazine vakblad voor openbaar vervoer

OV-Magazine is het vakblad omtrent openbaar vervoer. Het is niet alleen een website met nieuws, maar ook een gedrukt magazine. In het magazine worden topmannen uit het openbaar vervoer geregeld geïnterviewd. Het vakblad bestaat al sinds 1925.

Het tijdschrift begon onder de naam Spoor- en Tramwegen in dat jaar. Sinds 1995 heet het blad OV-Magazine. Al meer dan 20 jaar een begrip in de spoorsector en ov-sector. De titel is tegenwoordig onderdeel van Acquire Publishing in Zwolle, die veel meer titels in dezelfde sector uitgeeft. Het gaat dan bijvoorbeeld om Verkeerskunde, Verkeer in Beeld en Parkeer 24.

Elk jaar in maart verschijnt de OV-Klantenbarometer van CROW-KPvV. Op verzoek van OV-Magazine worden dan ook de klantoordelen per vervoerder berekend. Daardoor kan vast gesteld worden welke vervoerder het beste is. Meestal scoort Arriva erg goed met het vervoer op de waddeneilanden en scoort NS een stuk slechter met de regionale spoorlijnen.

OV-Magazine is inmiddels niet meer de enige titel die zich speciaal richt op openbaar vervoer. Ook OVPro en SpoorPro richten zich inmiddels zeer nadrukkelijk op iedereen die in het openbaar vervoer werkzaam is.