HappyRail: platform voor treinbiljetten

HappyRail is een initiatief van de Treinreiswinkel en gaat de strijd aan met bijvoorbeeld NS International, DB en B-Europe. Het platform is in 2016 gelanceerd en de ambities liggen hoog.

Uiteindelijk weel HappyRail altijd het beste en goedkoopste treinkaartje kunnen aanbieden. Maar zover is de aanbieder nog lang niet. De interface is prettig, je kunt snel een internationaal treinticket zoeken, maar door het ontbreken van prijskalenders kun je niet snel zien wanneer de voordeligste treinkaartjes beschikbaar heeft. Op de site van NS International is die optie er wel. Bijvoorbeeld voor treinkaartjes naar Berlijn, en voor treintickets naar Parijs.

HappyRail is vooral erg interessant voor treinreizigers die regelmatig een treinkaartje naar het buitenland moeten kopen. Want hier kun je een account aanmaken, waardoor je niet iedere keer je persoonsgegevens opnieuw hoeft in te vullen. Bovendien kun je HappyMiles sparen, zodat je de volgende keer korting kunt krijgen.

Bij HappyRail kun je een groot aantal bestemmingen boeken, maar nog niet altijd het meest voordeligste tarief. Zo verkoopt HappyRail niet het goedkope tarief van NMBS Europe, dat vanaf Maastricht en Roosendaal wordt aangeboden. Toch voegt HappyRail weldegelijk iets toe aan het landschap van ticketaanbieders. Check dus HappyRail.nl