GlacierExpress.nl

Wil je meer weten over de langzaamste sneltrein ter wereld? Dan ben je op GlacierExpress.nl op het juiste adres. Deze website staat volledig in het teken van de beroemde Zwitserse panoramatrein welke Zermatt met St. Moritz verbindt. Op de site uitgebreide informatie over de route, dienstregeling, treintickets en hoogtepunten.

Ook heeft de website prachtige foto’s van één van de mooiste Zwitserse treinreizen. De reis met de Glacier Express duurt bijna acht uur, maar dat is geen straf. De trein is niet alleen populair bij treinliefhebbers, maar ook bij toeristen in het algemeen. De eerste trein reed in 1930, en inmiddels vervoert de Glacier Express ruim een kwart miljoen reizigers per jaar.

Op GlacierExpress.nl is de dienstregeling vindbaar van de trein. Zo valt te lezen dat de trein in de zomer tot 4x per dag per richting rijdt. Volgens de website behoren de Oberalppass, het Landwasserviaduct en de Rijnkloof tot de hoogtepunten. De Oberalppass is niet alleen figuurlijk een hoogtepunt, maar ook letterlijk.

Volgende editie komt het zusje van de GlacierExpress aan bod, de website van de Bernina Express.