Rover.nl dé reizigersvereniging

ROVER is de meest bekende reizigersvereniging van Nederland. Dat is niet zo gek, want ze bestaan al sinds 1971. Wat je misschien nog niet weet, is waar de naam voor staat. Dat is namelijk een afkorting.

ROVER is namelijk de afkorting voor ‘Reizigers Openbaar VERvoer”. De organisatie zet zich dan ook in om het openbaar vervoer in Nederland beter te krijgen. In de media lijkt het soms alsof de club overal tegen is. Maar dat heeft er ook mee te maken dat het vaak niet als nieuws wordt gezien als Rover het ergens iets mee eens is. En dus ligt de focus al snel op waar Rover het niet mee eens is. Maar wie ROVER.nl goed volgt ziet dat de vereniging weliswaar kritisch is, maar zeker ook geregeld positief is.

De vereniging is vertegenwoordigd in het LOCOV, het adviesorgaan waarbij vervoerders en consumentenorganisaties samen overleggen. Rover zet zich verder samen met de Consumentenbond in voor een goedkopere en meer klantgerichte ov-chipkaart. Verder is de vereniging betrokken geweest bij de lancering van Spoormonitor.